Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Sangria

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 180 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pomarańcza 2 sztuk
jabłko kwaskowate 2 sztuk
brzoskwinie w puszce 1 sztuk
malina 500 gramów
likier pomarańczowy 80 mililitrów
dżin 40 mililitrów
wermut wytrawny 40 mililitrów
wino czerwone wytrawne 1.5 litrów
cukier 2 łyżek stołowych
cytryna 2 sztuk
wino musujące 0.75 litrów
goździk 6 sztuk
cynamon laska według uznania

Wykonanie:

Osączone brzoskwinie, obrane jabłka i pomarańcze pokroić w małą kostkę, włożyć do dużego naczynia, dodać maliny, polać likierem, dżinem i wermutem. Pozostawić pod przykryciem na 2 godziny. Jedna szklankę czerwonego wina podgrzać z cukrem, goździkami i cynamonem, ostudzić i przecedzić przez sito, wlać do owoców. Dolać resztę czerwonego wina oraz pokrojone na cienkie plasterki cytryny. Oziębić w lodówce, a przed podaniem dopełnić musującym winem.

Uwagi:

maliny mrożone

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER