Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Bigos z kiszonej kapusty

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 8
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta kiszona 2.5 kilogramów
kiełbasa 500 gramów
boczek wędzony 300 gramów
wieprzowina 500 gramów
cebula 2 sztuk
koncentrat pomidorowy 150 gramów
grzyby suszone 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
vegeta według uznania

Wykonanie:

Wymoczoną w gorącej wodzie i odciśniętą kapustę kiszoną ugotować w małej ilości wody. Namoczone wcześniej grzyby też ugotować. Rozdrobnione na małe kawałeczki mięso dusić do miękkości. Pokrojony w kostkę boczek smażyć przez chwilę z drobno pokrojoną cebulą, dodać pokrojoną kiełbasę, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko połączyć z ugotowaną kapustą,dodać sporządzoną na ciemny kolor zasmażkę i doprawić do smaku.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: dana

Data: 2010-12-27

byle smakował ;-)

Autor: mariano

Data: 2010-08-11

Wszystko ok brzmi nieźle ale poco zasmażka?!!!fe

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

bez koncentratu byloby ok

Autor: monpol6

Data: 2009-04-07

:)

Autor: czarna_hanka

Data: 2009-04-03

Należy pamiętać o starej mądrości naszych babć, że bigos najsmaczniejszy jest, gdy postoi ze 3 dni, codziennie zagotowywany.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER