« Powrót  

Obwarzanki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 500 gramów
mleko 1 szklanek
cukier 0.5 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
margaryna 50 gramów
jajko 3 sztuk
sól według uznania
olej według uznania
cukier puder według uznania

Wykonanie:

Margarynę utrzeć z jajkami i cukrem, wlać mleko, dodać cukier waniliowy i szczyptę soli, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować na placek o grubości 1,5 cm. Wykrawać krążki o średnicy 7 cm. Na środku każdego krążka kieliszkiem wykroić kółeczka. Wkładać porcjami na gorący olej, usmażyć na rumiano z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: