Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Zupa dziad

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniak 1 kilogramów
mąka 0.5 szklanek
cebula 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Ziemniaki umyć i obrać, zalać wrzącą wodą, aby je pokryła, i ugotować: wywaru nie odlewać. Rozprowadzić w zimnej wodzie lub mleku mąkę i wlać do ziemniaków, a przedtem jeszcze dodać posiekaną cebulę przesmażoną na oleju. Mąka musi się raz zagotować. Podawać zupę z posiekana zieleniną np: natką pietruszki.

Uwagi:

Bardzo prosta w przyrządzeniu zupa, zarazem jest tania gęsta i pożywna.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Anusiak

Data: 2008-12-05

Zupka pierwsza klasa. W mojej wersji tej zupki z mąki i wody zagniatam kluseczki i dodaję do ziemniaków

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER