Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kasza krakowska na mleku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kaszka 0.5 szklanek
masło 1 łyżek deserowych
mleko 1.5 litrów
sól według uznania
natka pietruszki według uznania

Wykonanie:

Kaszkę wsypać do pół szklanki wrzącej wody, zmieszać z łyżeczką masła i ugotować do miękkości na wolnym ogniu. Gdy rozklei się, połączyć gorącym mlekiem i osolić do smaku. Zupę rozlaną na talerz posypać posiekaną natką.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER