Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Kasza manna na mleku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko 1.5 litrów
kasza manna 4 łyżek deserowych
sól według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Kaszę wymieszać w 0,75 szklanki zimnego mleka lub wody. Zagotować mleko i gdy wrze na malutkim ogniu wlać powoli mieszając ciągle kaszkę. Gotować jeszcze 5 minut, ale często mieszać by się nie przypaliło. Dodać do smaku soli i cukru oraz łyżeczkę masła.Kto ma wprawę wsypuje powoli prawą ręką kaszkę do gotującego się mleka, kto jednak nie umie poleca się nie ryzykować w obawie przed powstaniem kluch.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: jw

Data: 2011-08-17

zdecydowanie za rzadkie, na 1 litr mleka dodałam 7 łyzek i jest ok

Autor: Kucharz

Data: 2011-06-20

Gotuje dzis juz 3 raz i ciagle wychodzi mi za gesta. nastepnym razen nie bede dosypywał w czasie gotowania.

Autor: Robak

Data: 2011-06-19

Wszystko się zgadza, ale na litr mleka daję 6 łyżek kaszy. Takie proporcje jak w przepisie to dla mnie zbyt rzadkie. ;)

Autor: KOCHAM TEN PRZEPIS

Data: 2011-05-16

bleeee ohydne, gorszej nigdy nie jadlam

Autor: JajkoCK

Data: 2011-04-11

Najlepsza - sama kasza z mlekiem, a na spód talerza 4 kawałki czekolady mlecznej. Hmmm.... :-)

Autor: kaktusinska

Data: 2011-02-23

Od lat nie gotowałam kaszki mannej na mleku, także przepis się przydał i wyszedł dobrze; bez kluch : )

Autor: ds

Data: 2011-01-29

a ja zrobiłem sobie właśnie nie czytajac przepisu i wyszły kluchy, ale wpierdzieliłem wszystko z syropem wiśniowym

Autor: saai

Data: 2011-01-07

do tego cynamon wymieszany z cukrem polany roztopionym maslem pycha

Autor: Movemaximus

Data: 2010-12-22

Żrę to na okrągło i jeszcze ryż na mleku... Moje muły to lubią. Polecam, ale nie dla dzieci, bo mówią fujjj.

Autor: gg

Data: 2010-09-21

o żal

Autor: kaszko_maniak

Data: 2010-08-08

ohyda

Autor: Holdas

Data: 2010-06-12

A co to za smak gdy doda sie jagód mhm

Autor: Lotarek

Data: 2010-05-10

Moja pierwsza w życiu ugotowana kaszka manna dla dzieciaków i wyszła - POLECAM -

Autor: jusi

Data: 2009-10-10

ja to robię tak dla 1-2 osob: pół szklanki mleka zimnego rozrabiam z 2 łyżkami stołowymi kaszy a w tym samym szklankę mleka gotuję i rozpuszczam w niej lyżeczke masła potem zimne wlewam do cieplego ciągle mięszając - wychodzi pychotka taka gęściutka

Autor: smakosz*

Data: 2009-03-03

Pychotka,polecam:)

Autor: elunia8762

Data: 2008-12-22

:)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER