Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Rosyjska zupa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wołowina 500 gramów
rosół drobiowy 2 kostek
seler 0.5 sztuk
marchew 2 sztuk
borowik suszony 30 gramów
pietruszka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 0.5 sztuk
cytryna 1 sztuk
liście laurowe 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Rosół przygotować w/g przepisu na opakowaniu. Wołowinę pokroić w grubą kostkę, dodać do rosołu i gotować 1 godz. Grzyby moczyć 1 godz.,odcedzić (wodę zachować) i drobno pokroić. Oczyszczone warzywa pokroić w kostkę. Na łyżce masła podsmażyć warzywa oraz grzyby, dodać do zupy, dodać też wodę z grzybów i liść laurowy, gotować 15 minut. Pozostałe masło zagnieść z mąką i dodać do zupy. Mieszając rozprowadzić, doprawić solą i pieprzem. Przelać do wazy, udekorować plasterkami cytryny i posypać posiekaną natką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER