Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Kapusta włoska z ziemniakami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta włoska 500 gramów
ziemniak 500 gramów
rosół drobiowy 2 kostek
cebula 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
mięso mielone 250 gramów
ser żółty starty 150 gramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa według uznania

Wykonanie:

Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju, dodać mielone mięso i smażyć jeszcze 5 minut. Kostki rosołowe rozprowadzić w 0,5 litra wody. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę. Oczyszczoną kapustę też pokroić. Kapustę i ziemniaki połączyć z mięsem, dodać rosół, doprawić gałką i dusić 30 minut. Posypać serem i natką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER