Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Gulasz z pieczarkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso gulaszowe 500 gramów
bulion grzybowy 2 kostek
cebula 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
pieczarka 250 gramów
olej 3 łyżek stołowych
śmietana 3 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
papryka słodka według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Cebulę, paprykę, pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Mięso podsmażyć na oleju. Bulion grzybowy rozprowadzić w 1 litrze gorącej wody. Do mięsa dodać bulion, wino, cebulę, paprykę i dusić 1 godzinę. Dodać pieczarki, doprawić pieprzem i słodką papryką i dusić jeszcze 30 minut. Mąkę rozprowadzić w śmietanie, połączyć z gulaszem i zagotować.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Witold

Data: 2009-03-28

bardzo pyszna potrawa:)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER