Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Kurczak w galarecie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z piersi kurczaka 500 gramów
rosół z kury 2 kostek
żelatyna 2 łyżek stołowych
Winogrona 300 gramów
woda 750 gramów

Wykonanie:

Kostki rosołowe rozprowadzić w 750ml gorącej wody. Filety gotować w rosole 15 minut. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody i rozprowadzić w gorącym rosole. Winogrona przepołowić i wyjąć pestki. Foremki do galarety napełnić mięsem i winogronami, zalać rosołem i odstawić do zastygnięcia.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER