Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Paczuszki z ciasta francuskiego

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ciasto francuskie 1 sztuk
por 1 sztuk
pieczarka 50 gramów
mięso mielone 150 gramów
vegeta 1 łyżek stołowych
maggi 1 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
kiełki soi 1 sztuk
jajko 1 łyżek stołowych
mleko 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania

Wykonanie:

Por i pieczarki oczyścić i drobno pokroić, podsmażyć na oleju, dodać mięso i dusić 5 minut. Kiełki odsączyć z zalewy, dodać do mięsa i dusić jeszcze 2 minuty. Farsz doprawić przyprawami.
Ciasto francuskie pokroić w kwadraty, nałożyć nadzienie. Białko oddzielić od żółtka, białkiem posmarować brzegi ciasta i zlepić. Żółtko połączyć z mlekiem i posmarować wierzch ciasta. Piec ok. 15 minut w 160 stopniach.

Uwagi:

kiełki soi w puszce

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER