Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Kabaczki smażone

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kabaczek 1 sztuk
mąka 1 łyżek deserowych
cebula 1 sztuk
pomidor 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Kabaczka umyć, obrać i pokroić w plasterki. Z plasterków usunąć pestki, oprószyć je solą, pieprzem i odrobiną mąki, usmażyć na tłuszczu na złoty kolor.
Do usmażonych kabaczków dołożyć pokrojoną w plasterki cebulę i pomidory, podlać wodą i udusić pod przykryciem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

super, bardzo dobre

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER