Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Kabaczki faszerowane mięsem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kabaczek 2 sztuk
mięso mielone 400 gramów
cebula 1 sztuk
bułka 1 sztuk
jajko 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
papryka według uznania

Wykonanie:

Kabaczki umyć, obrać, przekroić wzdłuż na połówki, wydrążyć łyżeczką, posypać wnętrze solą i pieprzem.
Na patelni zrumienić na odrobinie tłuszczu posiekaną cebulę, dodać mielone mięso i chwilę po smażyć, doprawić solą, pieprzem i papryką. Do mięsa dodać namoczoną i odciśniętą z wody bułkę i jajko. Wyrobić dobrze farsz, napełnić nim połówki kabaczka, ułożyć je w rondlu nadzieniem do góry, podlać odrobiną wody, łyżką masła i dusić pod przykryciem 30 minut. Następnie podlać śmietaną wymieszaną z mąką i odrobiną soli. Jeszcze raz zagotować i podawać z ziemniakami lub ryżem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER