Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Surówka z kabaczka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kabaczek 1 sztuk
cebula 1 sztuk
ząbek czosnku 1 sztuk
musztarda 1 łyżek deserowych
olej sojowy 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
śmietana 0.5 szklanek
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
cukier według uznania

Wykonanie:

Kabaczek umyć, obrać ze skórki, przekroić wzdłuż i wydrążyć łyżeczką. Pokroić w cieniutkie plasterki, dodać posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę i olej. Wymieszać doprawiając solą, pieprzem i cukrem. Wyłożyć na salaterkę, polać śmietaną i posypać posiekaną natką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER