Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Kapusta pekińska z jajkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta 1 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
jajko na twardo 3 kostek
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Kapustę pekińską oczyścić z uszkodzeń, umyć i poszatkować nieco grubiej. Zagotować niewielką ilość wody z dodatkiem łyżki oleju i soli. Wrzucić pokrojoną kapustę i ugotować do miękkości. Podczas gotowania woda powinna odparować. Obrane cebule pokroić w kostkę, lekko zrumienić na oleju i połączyć z ugotowaną kapustą. Gdy kapusta przestygnie dodać posiekane jajka, doprawić do smaku solą, pieprzem, podgrzać, wyłożyć na półmisek i posypać posiekaną natką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2009-04-29

bardzo dobra sałatka

Autor: pawlo1404

Data: 2008-12-12

Surówka idealna z daniami mięsnymi

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER