Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Barszcz czerwony ze śliwką i uszkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
barszcz czerwony w proszku 1 sztuk
śliwki suszone 3 sztuk
grzyby suszone 18 sztuk
mąka 1 szklanek
jajko 1 sztuk
woda 5 łyżek stołowych
sól według uznania
żółtko 1 sztuk
cebula 1 sztuk
bułka tarta 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania

Wykonanie:

Wykonanie barszczu: śliwki gotować w jednej szklance wody 15 minut. Namoczone 3 grzyby w szklance wody, gotować 30 minut w tej samej wodzie. Barszcz rozpuścić w 5 szklankach wrzącej wody. Dodać grzyby i śliwki razem z wywarem, w którym się gotowały.
Wykonanie uszek: posiekaną drobno cebulę podsmażyć na maśle. Ugotowane grzyby drobno pokroić, dodać tartą bułkę,cebulę i żółtko. Doprawić solą i pieprzem.
Z mąki, jajka, szczypty soli i wody zagnieść ciasto, rozwałkować, pokroić na kwadraty. Na każdym położyć nadzienie, złożyć po przekątnej i zlepić brzegi. Uszka wrzucać do osolonej, wrzącej wody i wyjmować, gdy wypłyną.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER