Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Piernik na piwie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 500 gramów
jajko 4 sztuk
miód 1 szklanek
margaryna 0.5 kostek
cukier 0.5 szklanek
piwo jasne 0.75 szklanek
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
przyprawa do piernika 0.5 łyżek deserowych
orzechy włoskie 100 gramów
polewa kakaowa 1 sztuk

Wykonanie:

Jajka z cukrem zmiksować, dodać roztopioną margarynę, mąkę wymieszaną z sodą, proszkiem i przyprawą, miksować dolewając miód i piwo. Do wyrobionego ciasta dodać posiekane orzechy i wymieszać, przełożyć do wąskiej, podłużnej formy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok.50 minut w 180 stopniach. Zimny piernik oblać polewą.

Uwagi:

polewa kakaowa lub czekoladowa

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER