Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Galaretka na winie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wino białe wytrawne 2 szklanek
ananas w puszce 1 sztuk
wiśnia z konfitury 20 sztuk
cytryna 0.5 sztuk
cukier 0.5 szklanek
żelatyna 2 łyżek deserowych

Wykonanie:

Ananasa przecedzić, dodać do tej zalewy wino, sok oraz otartą skórkę z cytryny, doprawic do smaku cukrem, dodać rozpuszczoną żelatynę i zagotować. Do niskich szklanych pucharków lub kompotierek nalać do 1/3 wysokości przestudzoną galaretkę i odstawić w chłodne miejsce. Na zakrzepłej galaretce rozłożyć kawałki ananasa, udekorować wisienką, zalać pozostałą galaretką. Trzymać w chłodzie, aż galaretka dobrze zastygnie.

Uwagi:

żelatyna - 2 łyżeczki na jedną szklankę płynu

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER