Użytkowników online: 27
kulinaria
Zaloguj się:
Login:
Hasło:


Jeśli nie masz konta,
serwis
menu
» Ciasta i Desery [1819]
» Potrawy z Jaj [288]
» Potrawy z Ryb [470]
» Potrawy z Makaronem [220]
» Potrawy z Mięsa [1712]
» Zapiekanki i Pizze [333]
» Potrawy z Grzybów [529]
» Potrawy z Grilla [93]
» Zupy [483]
» Owoce morza [53]
» Potrawy z serem [273]
okazje
» Wigilia [531]
» Wielkanoc [470]
dodatki
» Sałatki [659]
» Sosy i pasty [326]
» Surówki [251]
» Zioła i przyprawy [61]
przepisy dla wegetarian
» Kasze weg. [82]
» Jarzyny i Pasztety weg. [520]
» Kanapki weg. [44]
» Kotlety weg. [57]
» Napoje weg. [151]
» Pieczywo weg. [58]
» Potrawy mączne weg. [268]
» Zupy weg. [204]
» Przetwory weg. [91]
» Inne [241]
polecamy
« Powrót  

Ryba smażona

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ryba 1 kilogramów
przyprawa do ryb 1 sztuk
mąka 0.5 szklanek
jajko 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 3 sztuk
cytryna 1 sztuk
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Sprawioną rybę pokroić na dzwonki, wypłukać i osuszyć. Oprószyć sola, pieprzem i przyprawą do ryb, obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i znów w mące, i usmażyć z obu stron na rumiano. Pod koniec smażenia położyć na każdym dzwonku po wiórku masła, przykryć patelnię i jeszcze 6 minut trzymać na małym ogniu. Przełożyć na półmisek, udekorować natką pietruszki i plastrami cytryny.

Uwagi:

natka pietruszki w gałązkach, ryba sprawiona

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: rewa05

Data: 2011-11-23

PEWNIE PYCHAAAA;p

Autor: ania

Data: 2011-11-23

pewnie pychaaaaaaa

Autor: julka

Data: 2011-06-15

ciekawe czy mi wyjdzie;D

Autor: haha

Data: 2010-12-24

do damian... ale ty ciemny jestes.... temp. smazenia...

Autor: Iza

Data: 2009-02-18

Temperatura smażenia zależy od przepisu ale zazwyczaj jest to około 200 stopni Celsjusza. Zależy to też od wielkości smażonych kawałków, kawałki większe powinny być smażone w niższej temperaturze.

Autor: damian

Data: 2009-02-17

a ja mam dylemat bo wszedzie piszecie o smazeniu z obu stron kilka minut a ja musze znac dokladna temperature smażenia zna ktos ? moje gg 7933415

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

dieta

» Diety [50]
» Zioła w diecie [10]
» Ciekawostki [51]
» Suplementy [18]
przepisy dla dzieci
» 5 Miesięcy [13]
» 6 Miesięcy [17]
» 7 Miesięcy [49]
» 8 Miesięcy [58]
» 9 Miesięcy [25]
» 10 Miesięcy [48]
» 11 Miesięcy [36]
» 12 Miesięcy [43]
» Powyżej 1 roku [99]

napoje
» Koktajle [326]
» Drinki (z Brandy) [60]
» Drinki (z Wódką) [138]
» Drinki (z Whisky) [60]
» Drinki (z Koniakiem) [28]
» Herbaty [114]
» Poncz [59]
» Nalewki [32]
» Alkohole [481]
» Wina [48]
» Kawy [44]
Kuchnie świata
Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER