Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Kapusta z grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 180 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta kiszona 1 kilogramów
grzyby suszone 15 sztuk
olej 5 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Suszone grzybu umyć, zalać wodą tak, aby były całkowicie za nużone, przykryć i pozostawić na noc. Ugotować w tej samej wodzie, przecedzić. Wywar zostawić, a grzyby posiekać. Kapustę odcisnąć z soku, posiekać, zalać niewielką ilością wody i ugotować. Dodać do niej posiekane grzyby i kilka łyżek wywaru z nich, wymieszać i jeszcze gotować na małym ogniu. Posiekaną cebulę zrumienić na małej ilości oleju, przełożyć do kapusty i wymieszać. Na patelni zrobić rumianą zasmażkę z mąki i reszty oleju, rozprowadzić ją pozostałym zimnym wywarem z grzybów, wlać do kapusty, wymieszać. Kapustę doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER