Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Kapusta z grochem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 300 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta kiszona 600 gramów
olej 3 łyżek stołowych
groch łuskany 300 gramów
cebula 1 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
liście laurowe 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
przyprawa do kapusty według uznania

Wykonanie:

Umyty groch zalać sporą ilością wrzącej wody i moczyć 3 godz. Potem zalać świeżą zimną wodą tak, aby był całkowicie przykryty. Gotować na małym ogniu, aż ziarna będą miękkie.
Odciśniętą kapustę posiekać na desce, dać do garnka, zalać wodą tak, aby była przykryta, dodać ziarna ziela oraz liście laurowe i gotować 30 minut na małym ogniu bez przykrycia. Na rozgrzanym oleju udusić posiekaną cebulę i przełożyć do garnka z kapustą, wymieszać. Ugotowany groch przecedzić i zmiksować, wymieszać z kapustą. Wszystko przyprawić gotową przyprawą do grochu lub kapusty, cząbrem, pieprzem i solą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER