Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Zupa gryybowa z lazankami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 240 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyby suszone 50 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
liście laurowe 1 sztuk
ziele angielskie 3 sztuk
łazanki 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Grzyby wypłukać, zalać 1,5 litra wodą, odstawić na 2 godz. Dodać ziele angielskie, listek laurowy i gotować. Po 30 minutach włożyć obraną włoszczyznę(bez kapusty) i cebulę. Gotować na małym ogniu, aż grzyby będą miękkie. Łazanki ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Zupę przyprawić solą oraz pieprzem i przecedzić przez sito. Osączone i ostygnięte grzyby pokroić na paseczki i z powrotem włożyć do wywaru, zagotować. Gorącą zupą zalać kluski.

Uwagi:

łazanki 1 paczka

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER