Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Roladki śledziowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 7
czas(z pieczeniem/smażeniem): 240 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet ze śledzia 7 sztuk
majonez 4 łyżek stołowych
śmietana kremówka 4 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
groszek konserwowy 0.5 sztuk
sok z cytryny 0.5 sztuk
natka pietruszki 1 sztuk
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Matiasy moczyć 3 godz. w zimnej wodzie, zmieniając ją co 30 minut. Osuszyć na ręczniku papierowym i zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami i ułożyć na półmisku. Drobniutko posiekaną cebulę wrzucić do miski, dodać osączony groszek, połowę posiekanej natki. Ubitą śmietanę wymieszać z majonezem, a potem z warzywami. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, pieprzem i solą. Tym sosem obłożyć śledzie i posypać pozostałą natką.

Uwagi:

groszek w puszce, natka pietruszki  w pęczku

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER