Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Barszcz czerwony z grzybkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 240 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
buraki czerwone 1300 gramów
włoszczyzna 1 sztuk
czosnek 4 ząbki
grzyby suszone 3 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
liść laurowy 2 sztuk
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Grzyby umyć i moczyć w wodzie kilka godzin. Obraną włoszczyznę zalać 3 litrami wody, dodać grzyby razem z wodą, w której się moczyły, ziele angielskie, liście laurowe, sól i gotować 30 minut, wyjąć włoszczyznę. Buraki obrać i zetrzeć na dużych otworach, skropić sokiem z połowy cytryny i zalać wrzącym wywarem warzywnym. Dodać zmiażdżony czosnek i trzymać na bardzo małym ogniu 3 godz.( nie gotować lecz pozostawić do naciągnięcia), potem przecedzić, doprawić sokiem z cytryny, solą, cukrem i pieprzem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER