Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Pierogi mięsne smażone

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 250 gramów
margaryna 0.5 kostek
sól 1 łyżek deserowych
woda według uznania
mięso mielone 250 gramów
cebula 1 sztuk
rodzynki 2 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
kminek 0.5 łyżek deserowych
chili 0.5 łyżek deserowych
smalec według uznania

Wykonanie:

Cebulę posiekać i przysmażyć na oleju, dodać mięso i smażyć jeszcze kilka minut. Wlać 0,5 litra wody, dusić mięso tak długo, aż cała woda odparuje. Dodać wymoczone rodzynki i przyprawy.
Z podanych składników zagnieść ciasto (mąka, margaryna, sól 0,5 łyżeczki, woda), dodając tyle zimnej wody, aby miało odpowiednią konsystencję, wstawić do lodówki na 30 minut. Rozwałkować je na grubość 5 mm, wyciąć krążki o średnicy 10 cm. Łyżką nakładać zimny farsz (mielone mięso mieszane, cebula, rodzynki, olej, kminek, chili, sól 0,5 łyżeczki)i sklejać pierogi. Smażyć w rozgrzanym smalcu z każdej strony na złoty kolor.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER