Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z buraków na zimę

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 180 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
buraki czerwone 10 sztuk
papryka 8 sztuk
cebula 4 sztuk
woda 1 szklanek
cukier 0.5 szklanek
ocet 1 szklanek
olej 0.5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyć i ugotować w osolonej wodzie buraki. Po wystygnięciu obrać i zatrzeć na grubych oczkach. Cebulę i paprykę pokroić w paski i lekko posolić, odstawić na 2 godz.
Przygotowanie zalewy: ocet z cukrem wodą i olejem, zagotować i ostudzić.
Połączyć buraki z papryką i cebulą, wlać zalewę, posolić i popieprzyć do smaku. Wszystko wymieszać. Włożyć do średniej wielkości słoików i pasteryzować ok. 30 minut.

Uwagi:

Do potrawy używamy 10-o procentowego octu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: bbezat

Data: 2009-01-05

Ale sałatka rewelacja.Mój mąż ją uwielbia!!!

Autor: bbezat

Data: 2009-01-05

w składnikach powinny być buraki a nie budyń czekoladowy

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER