Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Kotlety grzybowo - orzechowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyby suszone 50 gramów
bułka pszenna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
mleko 0.75 szklanek
jajko na twardo 2 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
orzechy włoskie 1 szklanek
jajko 1 sztuk
bułka tarta 1 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznania

Wykonanie:

Grzyby umyć i namoczyć na noc, następnego dnia ugotować i odcedzić. Bułkę namoczyć w mleku. pokrojoną cebulę zeszklić na maśle. Grzyby, bułkę i cebulę przepuścić przez maszynkę, dodać drobno posiekane jajka, posiekane orzechy, surowe jajko i 2 łyżki przesianej bułki tartej. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, i dokładnie wymieszać. Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER