Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Łazanki z rodzynkami i orzechami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
makaron łazanki 500 gramów
rodzynki 100 gramów
orzechy włoskie 100 gramów
miód 3 łyżek stołowych
rum 3 łyżek stołowych
masło 4 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Łazanki ugotować i gorące wymieszać z 2 łyżkami masła. Sparzone rodzynki moczyć w rumie 20 minut. Orzechy posiekać i połączyć z rodzynkami, i miodem połączonym z rumem pozostałym po moczeniu rodzynek. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, włożyć połowę łazanek i rozłożyć na nich orzechy z rodzynkami i miodem, przykryć pozostałymi łazankami i posypać posiekanymi orzechami. Skropić roztopionym masłem i zapiekać w piekarniku 25 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER