Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Piernik bez jaj

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
przyprawa do piernika 1 sztuk
cukier 0.5 szklanek
miód 0.75 szklanek
śmietana 1 łyżek stołowych
rodzynki 50 gramów
orzechy włoskie 50 gramów
polewa czekoladowa 1 sztuk

Wykonanie:

Wszystkie składniki miksujemy, dodajemy posiekane orzechy i wymoczone rodzynki. Cisto wylewamy do wąskiej, podłużnej formy, wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 50 minut w 180 stopniach. Zimny piernik oblewamy polewą i posypujemy posiekanymi orzechami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Pycha!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER