Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Przekładaniec ananasowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajko 5 sztuk
mąka tortowa 5 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
cukier 5 łyżek stołowych
cukier waniliowy 10 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
mak 1 sztuk
ananas w puszce 1 sztuk
galaretka zielona 1 sztuk
krem czekoladowy błyskawiczny 1 sztuk
sok ananasowy 0.75 szklanek
wódka 4 łyżek stołowych

Wykonanie:

Wykonanie biszkoptu: jajka ubić z cukrami na gęstą masę, dodać mąki wymieszane z proszkiem i delikatnie połączyć. Ciasto wylać do dużej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Wyrównać i piec 0k.20 minut w temp. 160 stopni, na złoty kolor.
Zimny biszkopt przeciąć na dwa spody i nasączyć przygotowanym ponczem. Przygotować galaretkę wg procedury na opakowaniu i krem czekoladowy też.
Złożenie ciasta:(w tortownicy) biszkopt - masa makowa - pokrojony ananas, zalany gęstniejącą galaretką(teraz wstawić do lodówki aby galaretka zastygła) - połowa kremu - Biszkopt nasączony -reszta kremu. Wstawić do lodówki, aby ciasto zastygło.

Uwagi:

Do potrawy używamy calej puszki ananasa i całej puszki maku.Wierzch można posypać wiórkami kokosowymi lub posiekanymi orzechami, lub potarta czekoladą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER