Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Przekładaniec brzoskwiniowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajko 5 sztuk
mąka tortowa 5 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
cukier 6 łyżek stołowych
cukier waniliowy 10 gramów
mak 1 sztuk
brzoskwinie w puszce 1 sztuk
polewa czekoladowa 1 sztuk
galaretka czerwona 1 sztuk
woda 0.75 szklanek
wódka 2 łyżek stołowych
sok cytrynowy 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Wykonanie biszkoptu: jajka z cukrami ubić na puszystą masę, dodać mąki wymieszane z proszkiem i delikatnie, łyżką, połączyć.Ciasto przełożyć do dużej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok.20 minut w temp. 160 stopni, na złoty kolor. Zimny biszkopt przekroić na dwa placki i nasączyć przygotowanym ponczem. Przygotować galaretkę(wykorzystując sok z brzoskwiń).
Zrobić krem karpatka w/g przepisu na opakowaniu.
Złożenie Ciasta: biszkopt - masa makowa - pokrojone brzoskwinie, zalane gęstniejącą galaretką( teraz wstawić do lodówki, aby galaretka zastygła) - krem karpatka - biszkopt - polewa (wstawić do lodówki najlepiej na całą noc).

Uwagi:

Do potrawy używamy całej puszki brzoskwiń i całej puszki maku. Na polewie można posypać posiekane orzechy lub wiórki kokosowe.
Biszkopt najlepiej przecina się dopiero na drugi dzień po upieczeniu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER