Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Babka jogurtowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 10
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
jajko 4 sztuk
olej 0.75 szklanek
jogurt naturalny 1 szklanek
cukier 1 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych

Wykonanie:

Mikserem ubijamy jajka z cukrem, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem, jogurt i olej. Wszystko miksujemy na gładką masę. Ciasto przekładamy do wąskiej, podłużnej, wyścielonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy ok. 45 minut, na złoty kolor, w temp 200 stopni. Zimną babkę można posypać cukrem pudrem z cynamonem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: zoja

Data: 2009-12-14

do kitu przepis jeden zakalec i nic więcej

Autor: nati09

Data: 2009-11-27

super ciasto!przepisałam przepis!

Autor: elunia8762

Data: 2008-12-22

:)

Autor: Izka

Data: 2008-12-12

Fajny, dodaję do ulubionych :)

Autor: pawlo1404

Data: 2008-12-12

Dałem przepis znajomym i teraz na każdym spotkaniu z nimi mam ją na talerzu.

Autor: kamil ciura

Data: 2008-02-02

niezła babka odpisałem sobie przepis

Autor: piter

Data: 2008-01-31

dobry przepis zkorzystam z niego

Autor: marcys

Data: 2007-11-30

siemka!wiesz pisz ksiazke kucharska dal mamy i mysle sze ten przepis sie jej spodoba :) pozdrawiam

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER