Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Babka murzynka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
margaryna 1.5 sztuk
mleko 0.75 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
cukier 1.5 szklanek
jajko 6 sztuk
kakao 5 łyżek deserowych

Wykonanie:

Margarynę, cukier, mleko i kakao zagotować,i stale mieszając gotować przez 10 minut. Z tego odlać 3/4 szklanki i zostawić na polewę.
Do przestudzonej masy dodać żółtka,mąkę,ewentualnie 1 opakowanie rodzynek,na końcu ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą podłużnej, wąskiej blachy. Piec ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni.Wystudzoną babkę oblać pozostawioną polewą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER