Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Pod kołderką śmietankową

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
dżem 3 łyżek stołowych
cukier 3 łyżek stołowych
mleko 1 szklanek
jabłko 0.5 kilogramów
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
Cynamon według uznania
żółtko 1 sztuk
rodzynki według uznania

Wykonanie:

Wymyte jabłka, wytrzeć do sucha, wydrążyć z nich gniazdo nasienne.
W miejsce po nasieniu włóż konfitury(dżem).
W żaroodpornym naczyniu piecz jabłka przez 20 minut w temperaturze 180-200 stopni C.
Żółtko utrzeć z cukrem pudrem i wymieszać z mąką ziemniaczaną, zalać gorącym mlekiem.
Cały czas mieszać aż zgęstnieje sos.
Zalać jabłka 5 minut przed końcem pieczenia.
Posypać cynamonem , dodać rodzynki.

Autor: Iza

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER