Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Sos węgierski

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
smalec 40 gramów
cebula 50 gramów
mąka 50 gramów
przecier pomidorowy 1 szklanek
sól według uznania
cukier według uznania
papryka czerwona 1 sztuk
bulion 1 szklanek
śmietana 1 sztuk

Wykonanie:

drobno pokrojoną cebule podsmażyć na tłuszczu,dodać mąkę,zasmażyć,a nastepnie rozprowadzić przecierem pomidorowym i szklanką wywaru lub rosołu warzywnego.po zagotowaniu dodać do sosu smietanę,sól,cukier i papryke pokrojoną w paseczki.sos można podawać do kiełbasy na gorąco,klusek lub kopytek.

Uwagi:

Śmietanka 30%


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER