Użytkowników online: 6
kulinaria
« Powrót  

Galaretka z jajami przepiórczymi

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szynka konserwowa 200 gramów
rosół z kury 1 litrów
groszek konserwowy 1 sztuk
jaja przepiórcze 10 sztuk
pomidorki winogronowe 10 sztuk
żelatyna 6 łyżek deserowych
natka pietruszki według uznania
sałata według uznania

Wykonanie:

Żelatynę zalać sześcioma łyżeczkami wody, a gdy napęcznieje wymieszać z wrzącym
rosołem i zagotować .
Jajka przepiórcze ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół .
Pomidorki umyć , pokroić na ćwiartki, a szynkę w kostkę .
Groszek osączyć .
Do niewielkich filiżanek lub pojemniczków włożyć po 2 połówki jajek.
Udekorować natką pietruszki i pomidorkami.
Zalać kilkoma łyżkami przygotowanego rosołu i odstawić do schłodzenia.
Po zastygnięciu na galaretce ułożyć groszek i pokrojoną szynkę .
Zalać pozostałym rosołem i ponownie pozostawić do schłodzenia.
Galaretkę ułożyć na paterze udekorowanej sałatą , pietruszką , pomidorami i groszkiem.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: ziuta270786

Data: 2009-07-04

dziecko 11 karmić kaszką

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER