Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Chrzan

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
laska chrzanu 1 sztuk
śmietana 0.5 szklanek
jajko 1 sztuk
ocet 2 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania

Wykonanie:

Wymieszać ocet, cukier i masło z odrobiną gotowanej wody.
Dodać utarty chrzan.
Rozkłócić jajo ze śmietaną i wlać do pozostałych składników.
Zagotować i przez chwilę trzymać na małym ogniu, ochłodzić .

Uwagi:

Laska chrzanu średniej wielkości.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Floress

Data: 2008-12-29

hmmm, z octem i cukrem.. pierwsze słyszę.. i masło

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER