Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Babka z adwokatem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 9
Składnik składniki Logo Ilość Czego
margaryna 25 dekagramów
cukier 2 szklanek
cukier waniliowy 2 sztuk
jajko 6 sztuk
mąka 2.25 kilogramów
olej 15 łyżek stołowych
adwokat 10 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 3 łyżek deserowych
orzechy rozdrobnione 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Margarynę , olej, alkohol, cukier, cukier waniliowy oraz dwie łyżki wody gotować 10
minut na wolnym ogniu.
Przestudzona masę wymieszać z żółtkami, pół szklanki odlać , a resztę starannie połączyć
z mąką , proszkiem do pieczenia i ubitą na sztywno pianą z białek.
Wyłożyć ciasto do natłuszczonej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec.
Gorącą babkę posmarować pozostałą masa i posypać migdałami.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: daria

Data: 2010-01-21

Podano błędnie ilość mąki,bo 2,25 kg to o stanowczo za dużo.

Autor: daria

Data: 2010-01-21

Czy przypadkiem nie wkradł się błąd w podanej ilości mąki? Myślę, że 2,25 kilograma to stanowczo za dużo.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER