Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Placek kruchy z orzechami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 25 dekagramów
cukier puder 10 dekagramów
masło 15 dekagramów
żółtko 2 sztuk
masa orzechowa 40 dekagramów
powidła śliwkowe 15 dekagramów

Wykonanie:

Mąkę przesiać, dodać masło, posiekać nożem, połączyć z żółtkami utartymi z cukrem, szybko zagnieść ciasto, odstawić do lodówki na 30 minut. Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować, jedną część ułożyć na blasze i upiec na złoty kolor, posmarować powidłami, nakryć masą orzechową. Pozostałe ciasto pokroić na niezbyt szerokie paski, ułożyć na masie orzechowej, wstawić do gorącego piekarnika i piec 45 minut.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER