Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kisiel z wiśni

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wiśnia 0.5 szklanek
mąka ziemniaczana 2 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek deserowych
woda 50 mililitrów
mleko następne 50 mililitrów

Wykonanie:

Wiśnie myjemy, drylujemy, płuczemy, a następnie wkładamy do wrzątku, dodajemy cukier i przecieramy przez sitko. Po przygotowaniu mączki ziemniaczanej w 2ml zimnej wody, wlewamy na wrzący przecier owocowy. Pamiętamy o ciągłym mieszaniu. Doprowadzamy do wrzenia. Po ostudzeniu, podajemy polany mlekiem następnym (przygotowanym zgodnie z intrukcją producenta).

Uwagi:

Mleka modyfikowane są to mleka zawierające ściśle określone proporcje składników odżywczych, białek, cukrów, tłuszczu, składników mineralnych, mikroelementów i witamin. Wymogi określają również dopuszczalną zawartość substancji niepożądanych ( metale, drobnoustroje, azotany , antybiotyki).

Mleko początkowe jest przewidziane dla niemowląt do końca 4 miesiąca życia.

Mleko następne jest przewidziane dla niemowląt po 4 miesiącu życia


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER