Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Chleb bananowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka ryżowa 1 szklanek
ryż 0.5 szklanek
mąka ziemniaczana 0.5 szklanek
proszek do pieczenia bezglutenowy 3 łyżek deserowych
banan 1.5 szklanek
jajko 4 sztuk
cukier 0.5 szklanek
olej 0.5 szklanek
bobo frut 1 sztuk
sól według uznania

Wykonanie:

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą i ryżem. Do rozgniecionych bananów dodajemy jajka, cukier, olej i sok. Wszystko miksujemy stopniowo, aż ciasto będzie gładkie. Przekładamy do wysmarowanej masłem formy i pieczemy około 50 minut w temperaturze 180-200 stopni.

Uwagi:

banany rozgniecione


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Polecam!

Autor: Justyna K.

Data: 2007-06-01

jest subcio kuchnia moja ulubiona papa ja mykam

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER