Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Zupa jarzynowo - fasolowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
marchew 20 gramów
ziemniak 20 gramów
pietruszka 20 gramów
fasola szparagowa 20 gramów
olej słonecznikowy 1 łyżek deserowych
kleik ryżowy 2 łyżek deserowych
woda 120 mililitrów

Wykonanie:

Warzywa myjemy, obieramy i płuczemy. Odcinamy końcówki fasolki i usuwamy włókienka. Kroimy i wkładamy do wrzącej wody gotując do miękkości (ok. 20 minut). Ugotowane warzywa przecieramy przez sitko lub miksujemy. Dodajemy kleik ryżowy, oliwę i mieszamy doprowadzając do zagotowania. Studzimy przed podaniem.

Uwagi:

Możemy ewentualnie dodać ok. 10g gotowane, dobrze posiekanego mięsa chudego: pierś indyka, kurczaka lub cielęciny.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER