Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Zupa jarzynowa z cielęciną i kleikiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
marchew 50 gramów
ziemniak 50 gramów
pietruszka 20 gramów
kleik ryżowy 2 łyżek deserowych
masło 1 łyżek deserowych
woda 120 mililitrów
cielęcina 20 gramów

Wykonanie:

Warzywa myjemy, obieramy, płuczemy. Mięso cielęce czyścimy z błon i wkładamy do wrzącej wody, gotujemy do miękkości. Osobno ugotowane warzywa dodajemy dodajemy do kleiku i mięsa. Wszystko miksujemy. Po dodaniu masła ponownie gotujemy. Po ostudzeniu podajemy dziecku.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER