Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Zupa jarzynowo-cielęca

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kleik kukurydziany 2 łyżek deserowych
cielęcina 20 gramów
woda 100 gramów
marchew 20 gramów
ziemniak 20 gramów
pietruszka 20 gramów
brokuła 20 gramów
seler 10 gramów
olej sojowy 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Warzywa myjemy, obieramy, płuczemy a następnie drobno kroimy. Wkładamy do wrzącej wody i gotujemy około 20 minut (do miękkości). Następnie miksujemy. Osobno ugotowane mięso cielęce drobno siekamy nożem. Następnie mięso, kleik z warzyw, oraz oliwę dodajemy do wywaru z ugotowanego mięsa. Mieszamy gotując. Po ostudzeniu podajemy jako posiłek obiadowy.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER