Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pulpety z cielęciny i kaszki manny

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
marchew 0.15 sztuk
pietruszka 0.5 sztuk
seler 0.5 łyżek deserowych
cielęcina mielona 4 łyżek deserowych
kasza manna 2 łyżek deserowych
natka pietruszki 0.5 łyżek deserowych
żółtka 0.5 sztuk
woda 0.5 szklanek

Wykonanie:

Jajko starannie umyj, sparz wrzątkiem, oddziel białko od żółtka. Do zmielonego mięsa dodaj żółtko, opłukaną i bardzo starannie posiekaną zieloną pietruszkę, kaszkę mannę. Wszystko dokładnie wymieszaj, uformuj 2-4 okrągłe kotlety. Warzywa umyj, obierz, opłucz, seler pokrój w kostkę, marchew i pietruszkę utrzyj na grubej tarce jarzynowej. Wrzuć je do wrzącej osolonej wody. Włóż pulpety i gotuj pod przykryciem na małym ogniu ok.20-30 minut.Podaj dziecku z ziemniakami pure na drugie danie.

Uwagi:

Dla dzieci karmionych piersią oraz żywionych sztucznie.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: jola

Data: 2008-09-11

super przepis

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER