Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Indyk z jarzynami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
włoszczyzna 3 sztuk
ziemniak 1 sztuk
masło 0.5 łyżek deserowych
pierś z indyka 40 gramów

Wykonanie:

Mięso indyka gotujemy do miękkości razem z trzecią cześcią warzyw. Pozostałe 2/3 gotujemy w niewielkiej ilości wody, razem z ziemniakiem. Gotowane mięso po pokrojeniu na drobne kawałki miksujemy z ugotowanym warzywnym wywarem. Na koniec dodajemy masło. Danie może być podawane jako samodzielny posiłek obiadowy.

Uwagi:

mrożona włoszczyzna (3 duże szczypty)


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER