Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Mięso z kurcząt z jabłkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jabłko 1 sztuk
kleik ryżowy 1 łyżek deserowych
mięso z kurczaka 25 gramów
masło 1 łyżek deserowych
woda 70 mililitrów

Wykonanie:

Jabłko płuczemy, obieramy, po usunięciu gniazda nasiennego kroimy w ćwiartki. Do zagotowanej wody wkładamy jabłko doprowadzając do rozgotowania. Przecieramy jabłko przez sito. Mięso gotujemy w osobnym naczyniu, a następnie drobno siekamy i mieszamy z musem jabłkowym. Wszystko mieszamy z kleikiem ryżowym. Dodajemy masło i doprowadzamy do zagotowania. Po schłodzeniu podajemy dziecku łyżeczką.

Uwagi:

mięso z kurczaka (pierś)


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER