Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Zupa jarzynowa z mięsem bez rosołu

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pietruszka 25 gramów
marchew 15 gramów
ziemniak 500 gramów
oliwa z oliwek 1 łyżek deserowych
kleik ryżowy 2 łyżek deserowych
woda 100 mililitrów
pierś z kurczaka 20 gramów

Wykonanie:

Warzywa myjemy, obieramy i płuczemy, następnie wkładamy do wrzącej wody i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Miksujemy warzywa, później mieszamy z kleikiem. Mięso gotujemy osobno przez okres około 20 minut. Po ugotowaniu rozdrabniamy - drobno siekając nożem. Do zupy dodać posiekane mięso a po zagotowaniu dodajemy oliwkę. Po wymieszaniu i ostudzeniu podajemy dziecku.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: mateuszka

Data: 2010-03-16

Wykonanie: Warzywa myjemy, obieramy i płuczemy, następnie wkładamy do wrzącej wody i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Miksujemy warzywa, później mieszamy z kleikiem. Mięso gotujemy osobno przez okres około 20 minut. Po ugotowaniu rozdrabniamy - drobno siekając nożem. Do zupy dodać posiekane mięso a po zagotowaniu dodajemy oliwkę. Po wymieszaniu i ostudzeniu podajemy dziecku.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER