Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Zupy są bogate w witaminy i minerały

Opis:

Czy to prawda, że zupy są bogate w witaminy i minerały?


 Bez wątpienia tak! Są to wywary, które gotuje się z różnej jakości warzyw i jarzyn. Warzywa i jarzyny tracą pewien procent witamin i składników odżywczych w procesie gotowania, ale pomimo tego przygotowany z nich wywar ma i tak bardzo dużo cennych składników. Najlepsze są zupy wiosenne, gdzie do gotowania używa się warzyw i jarzyn młodych z dużą zawartością witamin i minerałów. Zimowe zupy z kolei, maja za największe zadanie nie dopuścić do schłodzenia organizmu, oraz oczywiście dostarczyć do organizmu tych składników odżywczych, które wraz z okresem zimowym stały się trudno dostępne dla człowieka. 

 

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2

Wykonanie:


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER