Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Czy należy zrezygnować z masła

Opis:

Czy należy zrezygnować z masła?


 Nie! Od lat toczy się spór między zwolennikami masła a zwolennikami margaryny. Większość żywieniowców twierdzi jednak, że zdrowsze jest masło - pod warunkiem, że będzie stosowane z umiarem. Masło jest, bowiem tłuszczem bardziej naturalnym niż margaryna, która zwiera dużo dodanych substancji zmieniających ją z szarej, nieapetycznej mazi w atrakcyjnie wyglądający produkt. W Europie Zachodniej obowiązkowe jest wzbogacanie margaryny witaminami A i D, które w maśle są składnikami naturalnymi. Te właśnie względy przeważają na korzyść masła i powinno się ono znajdować jako codzienny dodatek do potraw, na naszych stołach.

 

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 5

Wykonanie:


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: edl26

Data: 2008-12-11

a najbardziej to smkuje takie domowej roboty :)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER